Следвайте Гласове в ТелеграмЗабранено е руснаци да влизат на територията на

...
Следвайте Гласове в ТелеграмЗабранено е руснаци да влизат на територията на
Коментари Харесай

ЕС забрани на руснаците да влизат в страните му с личните си автомобили

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Забранено е руснаци да влизат на територията на Европейския съюз с коли, регистрирани в Руската федерация, удостовери Европейската комисия.

Има риск от конфискация и на смарт телефони, бижута и преносими компютри на съветски жители, а също по този начин и на кожени произведения и артикули за персонална хигиена, дори паста за зъби и тоалетна хартия.

" Няма значение дали транспортното средство се употребява за частни или търговски цели, стига да попада в обсега на митническите кодове, изброени в приложение XXI (включително код 8703), и да произлиза или да е изнесено от Русия ", написа Европейска комисия в ново обяснение, представено от " Сега ".

Кодът обгръща леки коли и други транспортни средства за транспорт на до 10 души.

Разяснението бе оповестено, откакто предишното лято руснаци с колите си се сблъскаха с конфискации на границата на Германия. В началото на юли немските митници потвърдиха, че вносът на леки коли от Русия е неразрешен поради ембаргото против Русия и че всяко придвижване на артикули, даже за персонални, нетърговски цели, попада под него.

Това пояснение повдигна въпроси измежду юристите, защото цитираният член не разрешава вноса или прехвърлянето в страни от Европейски Съюз на артикули, които " генерират обилни доходи за Русия " (т.е. може да се подразбира продажба на стоки). Руски адвокати показаха такива обстановки като резултат от корист от страна на чиновници на изпълнителната власт или погрешно пояснение на немското митническо законодателство във връзка с разликата сред импорт и влизане в страната с персонален автомобил. Позицията на общоевропейския регулатор беше неразбираема.

На 4 септември съветското посолство в Германия заяви за единични случаи на задържане от немски митнически чиновници на принадлежащи на руснаци коли, регистрирани в Русия и краткотрайно импортирани за персонални цели или пренос.

" Аргументите, че в тази ситуация не става дума за импорт на артикули, предопределени за продажба, а за частна благосъстоятелност, употребена за персонални цели и краткотрайно импортирана на територията на Федерална република Германия на законно съображение, не се вземат поради ", обявиха от посолството.

Сега Еврокомисията доразяснява възбраната като я удостоверява. Периодът, за който се внася автомобил с съветски регистрационни номера, и употребяваният за това митнически режим (например допускане за свободно обращение или краткотраен внос) са без значение, подчертва Европейската комисия.

Инфо: OFFNews.bg

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР